Британія стурбована схваленням законопроєкту про «іноагентів» у Грузії

Британія стурбована схваленням законопроєкту про «іноагентів» у Грузії

Укрінформ
У посольстві Великої Британії у Тбілісі у середу заявили, що Об’єднане Королівство поділяє глибоку стурбованість союзників і партнерів після прискореного схвалення законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу» парламентом Грузії 7 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці посольства Британії у Фейсбуці.

«Якщо запропонований закон остаточно ухвалять, це перешкодить друзям і стратегічним партнерам Грузії продовжувати сприяти її демократичному та економічному розвитку», - йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що цілі майбутнього закону суперечать спільним цінностям і відданості міжнародним стандартам, яку Велика Британія очікує від партнера, а також суперечать декларованому прагненню Грузії до євроатлантичної інтеграції.

Велика Британія також закликала лідерів Грузії «прислухатися до занепокоєння громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та міжнародних партнерів, перш ніж рухатися далі».

Читайте також: Боррель: Закон про іноагентів у Грузії матиме серйозні наслідки для відносин з ЄС

Як повідомлялося, 7 березня парламент Грузії у першому читанні схвалив законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», який також називають законопроєктом про «іноагентів» — на кшталт російського.

Десятки тисяч людей прийшли під будівлю грузинського парламенту, щоб висловити протест. Вони намагалися оточити будівлю парламенту. Поліція розігнала протестувальників водометами та сльозогінним газом. Під час акції протесту в Тбілісі правоохоронці затримали 66 осіб.

Протестувальників підтримала президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка закликала керівну партію «Грузинська мрія» відмовитися від ухвалення законопроєкту про «іноагентів».

Читайте також: Президентка Грузії підтримала протести проти законопроєкту про «іноагентів» і обіцяє вето

Законопроєкт до парламенту внесла група депутатів від проурядового руху «Сила народу». Ініціативу розкритикували багато ЗМІ та опозиція. Вони вважають, що влада намагається запозичити російський досвід боротьби з «іноагентами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-