Українські рятувальники дістали з-під завалів у Туреччині тіла чотирьох загиблих

Українські рятувальники дістали з-під завалів у Туреччині тіла чотирьох загиблих

Укрінформ
Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій дістали з-під завалів у Туреччині, які виникли унаслідок землетрусу, тіла чотирьох осіб – двох дорослих і двох дітей.

Про це у телемарафоні поінформував пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час проведення робіт однією з груп до нас звернулися місцеві мешканці і сказали, що у одному місці має бути сім’я. Ми перевірили цю будівлю, але, на жаль, люди загинули. Дістали з-під завалів сім’ю – двоє дорослих і двоє дітей, хлопчик і дівчинка, десь приблизно 10-12 років», - поінформував він.

Хорунжий зазначив, що обсяги робіт дуже великі.

Відповідаючи на питання, як відбувається розподіл секторів для кожної групи осіб, які там працюють, представник ДСНС України уточнив, що зранку координаційний центр ставить їм задачі і, відповідно, ставить їх на той чи інший сектор.

Читайте також: Пошук постраждалих після землетрусу в Туреччині: українські рятувальники розібрали 35 завалів

«Ми ці задачі розподіляємо серед наших колег з інших країн і проходимо будинок за будинком, шукаємо, у першу чергу, живих людей. Поруч з нами розмістилася рятувальна команда з Індії, з іншого боку – Румунія, Молдова, контактує також з ними, є і хорвати. І ми вирішуємо, в яких секторах ми працюємо, щоб не перепліталися (задачі, розподілені на групи рятувальників – ред.)», - сказав він.

За його словами, поруч з рятувальниками з інших країн там працюють і місцеві рятувальники, і місцеві військові.

Окремо пресофіцер українських рятувальників сказав, що наразі у них у Туреччині на цих роботах працюють 2 кінологічних розрахунки, і прибудуть ще 7 кінологічних розрахунків.

Як повідомлялося, загальна кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 22 368 людей.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-