У Єврокомісії застерегли Twitter щодо зниження стандартів у боротьбі з дезінформацією

У Єврокомісії застерегли Twitter щодо зниження стандартів у боротьбі з дезінформацією

Укрінформ
Віцепрезидент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова висловила занепокоєння у зв'язку зі звільненням працівників європейських відділень Twitter та наголосила, що європейське законодавство поширюється на всі медіаплатформи.

По це вона заявила у Брюсселі на конференції «Відповідь ЄС на закордонні інформаційні маніпуляції», що відбулася під егідою Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дії завжди мають наслідки. Наприклад, я занепокоєна тим фактом, що Twitter звільнив велику кількість працівників у Європі. Як я розумію, у тому числі тих, хто має справу з дезінформацією. Якщо ви хочете ефективно визначати та здійснювати заходи проти дезінформації та пропаганди, потрібні ресурси, особливо в контексті російської дезінформаційної війни. Європейське законодавство поширюється на Twitter, як і на всі інші платформи, незалежно від того, хто є їхнім власником», - заявила Юрова.

Вона зауважила, що серед важливих інструментів, які мають допомогти у впорядкуванні європейського онлайн-простору, є Акт ЄС із цифрових послуг. Ще одним засобом, спрямованим на підвищення відповідальності соціальних платформ, є так званий Кодекс поведінки проти дезінформації, що ґрунтується на добровільних зобов’язаннях медіаіндустрії у цій сфері.

«Невдовзі ми оприлюднимо черговий звіт щодо реалізації цього Кодексу. Платформи мають зробити більше у боротьбі проти дезінформації, особливо в країнах на сході та у центрі Європи», - зазначила віцепрезидент Єврокомісії.

За її словами, боротьба з дезінформацією та забезпечення свободи медіа є двома сторонами однієї медалі. У цьому контексті Єврокомісія пропонує ЄС прийняти так званий Акт свободи медіа, який вперше передбачатиме заходи із захисту плюралізму медіа та незалежності редакційних рішень. Водночас він передбачатиме захист журналістів та правозахисників від необґрунтованого правового тиску.

Читайте також: Верховний комісар ООН звернувся до Маска через масові звільнення у Twitter

Як повідомлялося, американський мільярдер Ілон Маск купив Twitter у жовтні 2022 року за $44 мільярди.

У листопаді він без попередження скоротив тисячі робочих місць, звільнивши аутсорсингових працівників, зокрема й модераторів контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-