Внаслідок землетрусу в Туреччині й Сирії загинули понад 300 осіб

Внаслідок землетрусу в Туреччині й Сирії загинули понад 300 осіб

Укрінформ
Внаслідок землетрусу на сході Туреччини на території країни та в прилеглих районах Сирії загинуло понад 300 людей, більше тисячі поранені.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Директорат із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) та телеканал Al Jazeera.
«Близько 237 людей загинули і 639 отримали поранення в Сирії внаслідок потужного землетрусу», - цитує телеканал заяву помічника міністра охорони здоров'я Ахмеда Дхаміріє.
Постраждала від землетрусу територія Сирії поділена на контрольовані урядом і опозицією території. 

Фото: АА

Зазначається, що на контрольованій повстанцями північно-західній частині Сирії опозиційна Сирійська цивільна оборона назвала ситуацію «катастрофічною», додавши, що цілі будівлі зруйновані, а люди опинилися під завалами.
У Туреччині повідомили про 76 загиблих та 440 поранених.  Інтенсивні поштовхи відчули в східних провінціях, сусідніх до провінції Кахраманмараш, де був епіцентр землетрусу, зокрема у провінціях Хатай, Османіє, Адіяман, Ґазіантеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Малатья та Адана.
«6 лютого 2023 року о 04:17 (03:17 за київським часом - ред.) в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш стався землетрус магнітудою 7,4… На даний момент 76 наших громадян загинули в Кахраманмараші, Ґазіантепі, Шанлиурфі, Діярбакір, Адані, Адіямані та Малатьї;  440 наших громадян отримали поранення в Кахраманмараші, Газіантепі, Шанлиурфі, Діярбакирі, Адані, Адіямані, Малатії, Османіє, Хатаї та Кілісі», - йдеться у повідомленні.
Після землетрусу вже сталося щонайменше 50 афтершоків, найбільший з яких був магнітудою 6,6.
Як повідомляв Укрінформ, землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу настільки потужні поштовхи відбувається менше п’яти разів на рік. 
За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Фото: Hatay/İskenderun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-