Снігові лавини упродовж вихідних забрали десять життів у Альпах

Снігові лавини упродовж вихідних забрали десять життів у Альпах

Укрінформ
Упродовж вихідних кілька снігових лавин у Австрії та Швейцарії забрали десять життів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише ВВС.

“Туристи із Нової Зеландії, Китаю та Німеччини були серед загиблих на кількох гірськолижних курортах. Влада Австрії оголосила четвертий рівень загрози сходження лавини - другий по суворості - після сильних снігопадів та вітрів, які панують в регіоні”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: На місці сходження лавини в Тибеті знайшли 28 загиблих

Утім, попри попередження, гірсько-лижні курорти у західній Австрії заповнюються, з огляду на шкільні канікули у Відні.

“Австрійська поліція у неділю оголосила про п’ять загиблих, в тому числі 59-річного чоловіка, який їхав на снігоприбиральній машині у західному регіоні Тіроль. Поліція також виявила тіла гірськолижного гіда у Санкт-Антоні-ам-Арлебергу та 62-річного чоловіка, який займався на бігових лижах поблизу вершини Хохе Айфнер”, - стверджує ВВС.

У суботу були знайдені мертвими 17-річний новозеландець, 32-річний китаєць та 50-річний німець, які спускалися поза офіційними трасами, коли їх накрили лавини.

Читайте також: В Австрії внаслідок сходження лавин загинули восьмеро людей

Водночас у Швейцарії в суботу зранку нестабільний сніг вбив 56-річну жінку та 52-річного чоловіка у кантоні Граубуенден. “Поліція Швейцарії повідомила, що третьому члену їх групи вдалося безпечно урятуватися”, - пише ВВС.  

Нагадаємо: загалом сходження снігових лавин у Австрії та Швейцарії є звичним явищем. Лише в регіоні Тіроль у суботу трапилося 30 лавин й до 11 з них були залучені люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-