У Копенгагені - масовий протест через скасування державного вихідного

У Копенгагені - масовий протест через скасування державного вихідного

Укрінформ
Десятки тисяч людей вийшли на мітинг у Копенгагені, аби висловити свою незгоду із наміром уряду скасувати один із державних вихідних.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Мітинг було організовано найбільшими датськими профспілками, який виступають проти скасування Великого молитовного дня - християнського свята, що припадає на четверту п’ятницю після Великодня та відзначається з 1686 року”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Гаазі сотні людей протестували проти нищення Корану

За підрахунками організаторів, до мітингу долучилося щонайменше 50 тис. людей, що робить його наймасовішим в Данії за понад десятиріччя.

"Пропозиція скасувати вихідний була зроблена у грудні, аби допомогти збільшити податкові надходження для покриття більших витрат на оборону на тлі війни в Україні. Вона була частиною широких реформ нового уряду, направлених на подолання проблем системи загального добробуту у країні”, - пояснює Reuters.

Читайте також: У Франції знову страйкують проти пенсійної реформи

Новий уряд Данії пропонує вже у 2030-му році досягти визначеного НАТО рівня витрат на оборону у 2%, що на три роки швидше, ніж згідно із попереднім планом. “В уряді стверджують, що додаткові 4,5 млрд датських крон (близько 654 млн дол США), необхідних для цього, можна покрити за рахунок вищих податкових зборів, очікуваних від скасування вихідного”, - стверджує агентство.

Однак, профспілки, опозиційні політики та економісти ставлять під сумнів ефективність цієї пропозиції. Все ж уряд, який має малу більшість у парламенті, обіцяє все одно скасувати вихідний, попри громадську незгоду.

Читайте також: У Британії пів мільйона людей долучилися до найбільшого за 10 років страйку

Додамо, що за даними Організації економічного співробітництва та розвитку, датчани працюють менше годин, ніж жителі більшості інших європейських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-