У Британії пів мільйона людей долучилися до найбільшого за 10 років страйку

У Британії пів мільйона людей долучилися до найбільшого за 10 років страйку

Укрінформ
У Великій Британії у середу близько пів мільйона людей взяли участь у найбільшому за останнє десятиліття страйку.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.  

За даними профспілок, до страйку, зокрема, долучилися близько 300 тисяч учителів. Загальна ж кількість учасників акції - 500 тисяч - є найбільшою з 2011 року.

Через страйк у країні закрито школи, припинено більшість залізничних перевезень і переведено військових у режим готовності, аби допомогти з перевірками на кордоні.

Профспілка PCS, що представляє близько 100 тисяч держслужбовців із більш ніж 120 відомств, попередила уряд Ріші Сунака про неминучість подальших скоординованих акцій профспілок, якщо не буде досягнуто домовленості щодо збільшення зарплат.

Читайте також: У Франції знову страйкують проти пенсійної реформи

Наступного тижня планують організувати страйки  медсестри, працівники швидкої допомоги, фельдшери, оператори екстреної допомоги та інші медпрацівники. Пожежники цього тижня також підтримали загальнонаціональний страйк.

У Британії на тлі інфляції у понад 10% — найвищий рівень за чотири десятиліття — останніми місяцями прокотилася хвиля страйків у державному та приватному секторах, включаючи працівників охорони здоров’я та транспорту, працівників складів Amazon і персоналу Королівської пошти.

Читайте також: Уряд Британії у разі продовження страйків може залучити військових для підтримання держслужб

Як повідомлялося, у Франції 31 січня відбувся другий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи, яка передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Фото: Dan Kitwood/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-