У Чилі вирують десятки лісових пожеж, вже 13 загиблих

У Чилі вирують десятки лісових пожеж, вже 13 загиблих

Укрінформ
У Чилі на тлі спекотної погоди по всій країні вирують десятки лісових пожеж, які вже забрали життя щонайменше 13 людей і спалили близько 14 тис. гектарів лісу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Десятки бурхливих лісових пожеж у Чилі забрали життя щонайменше 13 людей і спалили близько 14 000 гектарів (35 000 акрів), на тлі охоплення літньою спекою усієї країни в південній півкулі", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 11 людей, у тому числі один пожежник, загинули в місті Санта-Хуана в Біобіо – регіоні, розташованому приблизно за 500 км на південь від столиці Сантьяго. В іншому південному регіоні Ла-Арауканія розбився гелікоптер служби надзвичайної ситуації, у результаті чого загинули пілот і механік.

За словами міністра внутрішніх справ Кароліни Тоха, по всій країні вирують 39 пожеж, сотні будинків пошкоджено, порушено рух на автомагістралях. "В найближчі дні умови будуть ризикованими", - сказала Тоха журналістам.

Читайте також: У Херсоні вночі гасили пожежу - ворог влучив у склад піротехніки

У сільськогосподарських і лісових районах Біобіо та сусіднього Нубле оголошено надзвичайний стан, у регіонах розгорнуто армійські підрозділи для підтримки. До боротьби з вогнем залучено 63 наявні літаки, також очікується допомога від Бразилії та Аргентини.

Президент Чилі Габріель Боріч у п'ятницю перервав свою літню відпустку і відвідав Нубле і Біобіо. За його словами, є "ознаки" того, що деякі пожежі могли бути навмисними.

Як раніше повідомляв Укрінформ, унаслідок лісових пожеж на півдні Чилі загинуло щонайменше п’ятеро людей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-