Аномальний холод в Афганістані забрав 170 життів

Аномальний холод в Афганістані забрав 170 життів

Укрінформ
Унаслідок потужних снігопадів та холодної погоди цього року в Афганістані загинули вже 170 осіб.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на речника міністерства природних катаклізмів Афганістану Шавіюлу Рахімі пише Сіньхуа.

“Загалом 170 людей, в тому числі жінки та діти, загинули, й ще 30, серед них жінки й діти, отримали травми через холодну погоду та снігопад у 24 з 34 провінцій Афганістану протягом останніх трьох тижнів”, - сказав Рахімі.

Читайте також: В Афганістані таліби заборонили університетам допускати жінок до вступних іспитів

За його словами, протягом цього періоду було повністю зруйновано чи частково пошкоджено 150 житлових будинків, й загинуло близько 80 тис. голів скоту.

Рахімі закликав міжнародні гуманітарні агентства надати допомогу афганським родинам, які її потребують, та допомогти їм пережити зиму.

“У бідному та роздертому війною Афганістані немає центрального опалення й люди часто використовують вугілля, дрова чи зріджений газ для обігріву взимку, що часто призводить до жертв через витікання газу чи виділення вуглекислого газу”, - пояснює Сіньхуа.

Читайте також: Орбан порівняв Україну з Афганістаном - МЗС викликає посла Угорщини

Нагадаємо: деякі регіони Афганістану страждають від снігопадів та холоду з початку січня, коли температура подекуди опускалася до позначки -30 градусів за шкалою Цельсія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-