Листи з вибухівкою: суд в Іспанії обвинуватив пенсіонера в тероризмі

Листи з вибухівкою: суд в Іспанії обвинуватив пенсіонера в тероризмі

Укрінформ
Суд в Іспанії висунув обвинувачення в тероризмі пенсіонеру, якого підозрюють у причетності до розсилання поштових пакунків з вибухівкою.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

74-річному підозрюваному, ім'я якого не називають, інкримінують виготовлення та використання вибухових пристроїв.

Як зазначається йому пред'явили обвинувачення в терористичних злочинах, скоєних з метою "змусити Мадрид припинити підтримку Києва в боротьбі з російським вторгненням".

Чоловіка помістили під варту, оскільки він "може втекти на російську територію за допомогою російських громадян". У разі визнання винним, йому загрожуватиме до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: В Іспанії затримали підозрюваного у розсиланні листів з вибухівкою – ЗМІ

Нагадаємо, у грудні іспанські ЗМІ повідомили про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант дипустанови дістав незначні поранення і був госпіталізований - конверт вибухнув у його руках. Решта співробітників не постраждали. 

Згодом міністерство оборони Іспанії заявило, що сили безпеки знайшли імовірний вибуховий пристрій у конверті, відправленому на базу ВПС у Торрехон-де-Ардос, що поблизу Мадрида.

Читайте також: Поштовою розсилкою вибухівок в Іспанії керували російські спецслужби - NYT

Крім цього, офіс прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса 24 листопада отримав лист із вибуховим пристроєм, подібним до зазначених. Аналогічний лист отримало й посольство США в Мадриді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-