Байден змінив керівника апарату Білого дому

Байден змінив керівника апарату Білого дому

Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив про призначення Джеффа Зієнтса на впливову у своїй команді посаду керівника апарату Білого дому – замість Рона Клейна, з яким він працював понад 30 років.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в п’ятницю на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Протягом 36 останніх років ми з Роном разом пережили кілька справжніх битв. І коли ти перебуваєш з кимось в окопах так довго, як ми з Роном, ти справді пізнаєш цю людину»,- сказав Байден про попереднього главу апарату.

Клейн ще наприкінці минулого року дав зрозуміти в колі своїх соратників в адміністрації, що готовий піти з Білого дому ближчим часом, після реалізації певних політичних досягнень. Очікується, що він залишатиметься в команді президента принаймні до запланованого на 7 лютого звернення президента США до Конгресу про стан справ у державі.

Читайте також: Байден хотів би відвідати Україну, але зараз не той момент – Білий дім

Джефф Зієнтс відомий своєю рішучою політикою на посаді координатора адміністрації з реагування на загрози COVID-19. Його призначення на чолі апарату Білого дому відбувається в період перед початком президентської кампанії в США, а також на тлі заяв республіканської більшості в Палаті представників розпочати свої розслідування проти команди Байдена.

Сам президент США назвав Зієнтса фахівцем, який розуміє процес керування командою і який зосереджений на виконанні завдань.

«Я бачив, як Джефф Зієнтс розв’язував деякі з найскладніших проблем в уряді», - зауважив у цьому зв’язку Байден.

Читайте також: Байден може в лютому здійснити візит до Європи – ЗМІ

Як повідомлялося, практика заміни керівників апарату Білого дому є достатньо поширеною. Зокрема, 45-й президент Дональд Трамп за свою каденцію призначив чотирьох людей на цю посаду. У Барака Обами впродовж двох президентських термінів було п’ять керівників апарату.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-