Американські військові ліквідували ватажка ІДІЛ у Сомалі

Американські військові ліквідували ватажка ІДІЛ у Сомалі

Укрінформ
У результаті успішної операції американські військові знищили в Сомалі одного з ватажків глобальної мережі ІДІЛ Білала аль-Судані.

Про це повідомили під час телефонного брифінгу високопоставлені представники адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Минулої ночі за наказом президента американські військові провели операцію на півночі Сомалі, в результаті якої був ліквідований Білал аль-Судані, ключовий діяч, а також координатор глобальної мережі ІДІЛ», - поінформувала посадовиця.

Також знищено десяток членів цього терористичного угруповання, які перебували разом із ватажком. Причому спочатку планувалося захопити терористів живцем, однак вони вчинили запеклий опір - і були вбиті. З-поміж американських військових ніхто не постраждав.

Читайте також: Бойовики ІДІЛ, які скоїли серйозні злочини, мають постати перед міжнародним трибуналом - ПАРЄ

За оцінками розвідки США, аль-Судані координував розширення діяльності ІДІЛ на Африканському континенті. Окрім того, він фінансував філіали цього угруповання по всьому світу.

Як відомо, ІДІЛ або «Ісламська держава» - терористичне угруповання, що сповідує принципи джихадизму. Воно виникло у 2006 році в Іраку шляхом об’єднання одинадцяти радикальних ісламістських угруповань на чолі з місцевим осередком «Аль-Каїди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-