У Туреччині пройшли нові арешти за звинуваченнями у зв'язках з FETÖ

У Туреччині пройшли нові арешти за звинуваченнями у зв'язках з FETÖ

Укрінформ
У Стамбулі, Анкарі та Діярбакирі було проведено одночасну операцію із затримання підозрюваних у зв'язках із FETÖ, зокрема під час навчання у закритій поліцейській академії.

З 20 підозрюваних було арештовано 17, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Було проведено одночасні операції за 24 адресами в Стамбулі, Анкарі та Діярбакирі проти осіб, які контактували з FETÖ, коли вони були студентами закритої поліцейської академії, і як було встановлено, підтримували зв’язок з організацією в різних університетах після закриття академії, а також приватними імамами, відповідальних за цих людей”, - йдеться у повідомленні.

У ході операції із затримання 20 підозрюваних взято під варту 17. На разі встановлено, що 2 особи перебували за кордоном, робота із затримання ще одного підозрюваного триває.

Під час обшуків за вказаними адресами вилучено велику кількість матеріалів та документів.

Читайте також: Спецоперація проти організованої злочинності: британська поліція затримала понад 170 осіб

Як повідомляв Укрінформ, у січні минулого року Турецька прокуратура видала ордери на арешт 99 осіб, підозрюваних у зв'язках із рухом FETÖ Фетуллаха Гюлена. 

Як відомо, влада Туреччини обвинувачує FETÖ та її лідера Фетуллаха Гюлена, котрий перебуває в добровільному вигнанні у США, в організації путчу 15 липня 2016 року. Тоді загинула 251 особа та близько 2200 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-