Вторгнення рф в Україну змушує Молдову задуматися про приєднання до «ширшого альянсу» – Санду

Вторгнення рф в Україну змушує Молдову задуматися про приєднання до «ширшого альянсу» – Санду

Укрінформ
Неспровоковане вторгнення росії в Україну змушує Молдову задуматися про те, чи потрібно країні відійти від закріпленого Конституцією нейтрального статусу і приєднатися до «ширшого альянсу».

Про це заявила президентка країни Мая Санду в інтерв’ю Politico, передає Укрінформ. 

«Зараз триває серйозна дискусія про нашу здатність захистити себе. Чи можемо ми це зробити самі, чи нам слід бути частиною більшого альянсу», - сказала Санду, відповідаючи на запитання про можливий вступ Молдови до НАТО.

Вона додала, що зміна нейтрального статусу країни має відбуватись лише демократичним шляхом, і наголосила, що зміцнення обороноздатності Молдови не є провокацією, як стверджують у кремлі.

Читайте також: На території Молдови виявили уламки ракети після масованого удару рф по Україні

«Молдова – мирна країна і не розпочинала війну проти своїх сусідів. російській пропаганді вдалося переконати частину населення, що нейтралітет означає відсутність потреби інвестувати в оборонний сектор і дозволяє нічого не роботи для власного захисту, але це неправильно», - сказала вона.

За словами президентки, Молдова залишається «дуже вразливою» до російської гібридної війни через пропаганду і дезінформацію.

«Завдяки мужності та стійкості українців ми зараз не стикаємося з військовими погрозами. Ми стикаємося з кількома ризиками, але жоден із них не зрівняється із ситуацією в Україні та з тією ціною, яку платять українці», - додала вона.

Читайте також: Молдова виконала майже половину вимог для інтеграції до Євросоюзу - Санду

Як повідомляв Укрінформ, раніше президентка Молдови Мая Санду заявила, що їй нема про що говорити з державою-агресором росією.

Фото: tv8

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-