Невдовзі Байден оголосить про наміри балотуватися на другий термін - The Hill

Невдовзі Байден оголосить про наміри балотуватися на другий термін - The Hill

Укрінформ
Президент США Джо Байден у найближчі кілька тижнів має намір оголосити про свої плани йти на перевибори у 2024 році.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

Численні джерела, обізнані з підготовкою до кампанії, кажуть, що Байден заявить про це після виступу зі зверненням "Про стан справ у державі" 7 лютого. Більш офіційна заява буде зроблена ближче до весни. 

Виявлення в неналежних місцях таємних документів періоду перебування його на посаді віцепрезидента, не змінило цих планів, зазначають джерела. 

Читайте також: Генпрокурор США призначив спецрадника для розслідування секретних файлів Байдена

Очікується що в найближчі місяці Байден розповідатиме про перемоги, досягнуті під його керівництвом, зокрема про збільшення кількості робочих місць і уповільнення темпів інфляції.

Водночас демократи висловлюють занепокоєння, що історія з секретними файлами може зашкодити майбутній кампанії. 

Як повідомлялося, адміністрація Байдена в першій половині січня заявила, що 2 листопада в офісі Центру дипломатії та глобальної взаємодії імені Пенна Байдена було виявлено "невелику кількість" документів, які наступного ранку були вилучені Національним архівом.

Читайте також: Байден про скандал із секретними файлами: Я ставлюся до цього дуже серйозно

Через кілька днів Білий дім повідомив, що другий пакет документів був знайдений у сховищі в гаражі Байдена. Про цю знахідку було повідомлено Міністерству юстиції.

12 січня генеральний прокурор США Меррік Гарланд призначив спеціального радника, який розслідуватиме поводження Байдена з секретними документами часів його перебування на посаді віцепрезидента в адміністрації Барака Обами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-