Німеччина запропонувала допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Броварах

Німеччина запропонувала допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Броварах

Укрінформ
Представники Німеччини висловили співчуття у зв’язку з трагедією в Броварах і запропонували допомогу у розслідуванні її причин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Речник МВС ФРН Максіміліан Калль на брифінгу у середу поінформував, що міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер зателефонувала послу України Олексію Макеєву і «запропонувала підтримку федерального уряду під час розслідування причин аварії гелікоптера».

Він не уточнив, якою може бути ця допомога, зауваживши, що в Берліні чекають на пропозиції Києва.

За словами речника, міністр Фезер була глибоко вражена жахливою новиною про авіакатастрофу у Броварах, в якій загинуло керівництво МВС України та ще понад 10 людей.

«Мені дуже сумно, що мій колега Денис Монастирський і ще 17 людей загинули. В особі Дениса Монастирського я втратила близького партнера, з яким була з початку війни в тісному контакті», - процитував Калль главу німецького МВС.

Своєю чергою представник федерального уряду Вольфганг Бюхнер також висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Одним із перших з-поміж німецьких політиків відгукнувся на трагедію у Броварах глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц. «Це велика трагедія... Наші глибокі співчуття рідним і близьким жертв, а також Президентові Володимиру Зеленському та всьому українському народу», - сказав Мерц, виступаючи на ТБ.

Як повідомлялось, у середу в Броварах гелікоптер упав біля дитячого садка і житлового багатоповерхового будинку. Наразі відомо про 17 загиблих унаслідок катастрофи, серед яких четверо дітей. Зокрема, загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович. Травмовано 25 осіб, з них 11 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-