Вучич закликає росію припинити вербувати сербів на війну проти України

Вучич закликає росію припинити вербувати сербів на війну проти України

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що росія повинна припинити спроби вербування сербів для участі у воєнних діях на боці ПВК "вагнер" в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters

Вучич розкритикував російські сайти та групи в соцмережах за публікацію оголошень сербською мовою, в яких група вагнера закликає добровольців вступати до її лав.

«Чому ви, з "вагнера", кличете когось із Сербії, коли знаєте, що це суперечить нашим правилам?», - сказав Вучич.

Як зазначається, сербські добровольці брали участь у бойових діях на боці проросійських сил в Україні у 2014-2015 роках. Ніхто достеменно не знає їхньої кількості, однак, за словами оглядачів, десятки сербів записалися воювати в Україні з 2014 року.

Сербське законодавство забороняє участь громадян країни у конфліктах за кордоном, і кілька людей були засуджені за це.

Вучич також заперечив звинувачення в тому, що група Вагнера має присутність в Сербії, де прокремлівські і ультранаціоналістичні організації підтримали вторгнення в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр внутрішніх справ Сербії Мілош Вучевич заявляв, що цивільні й військові спецслужби країни вивчають і перевіряють інформацію про можливу участь сербів на боці росії у війні проти України.

Читайте також: Белград перевіряє інформацію про участь сербів у війні проти України

Інформація про участь сербів у війні в Україні на боці росії почала поширюватись у соцмережах у середині січня. Тоді у російському "ВКонтакте" з’явились фото з нібито сербськими бойовиками, які прибули в Запорізьку область.

Одночасно у Telegram почали поширюватись відео з нібито сербськими бойовиками, які заявляють, що приїхали в Україну "допомагати нашим братам".

Фото: Tanjug

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-