У білорусі проти Сергія Тихановського відкрили нову справу

У білорусі проти Сергія Тихановського відкрили нову справу

Укрінформ
Слідчий комітет білорусі порушив нову кримінальну справу проти екскандидата в президенти білорусі Сергія Тихановського, який перебуває у в'язниці.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт слідкому білорусі.

Тихановського обвинувачують у "злісній непокорі адміністрації виправної установи". Це може загрожувати додатковими двома роками тюремного строку.

Слідство заявляє, що Тихановський нібито неодноразово порушував порядок відбування покарання, не реагував на законні вимоги працівників адміністрації, грубив їм, провокував співкамерників на конфлікти. Він обліковується як "схильний до екстремістської і деструктивної діяльності".

Як повідомлялося, білоруський опозиціонер Сергій Тихановський у травні 2020 року заявив про свій намір балотуватися в президенти білорусі на чергових виборах. Центрвиборчком відмовив йому, тоді в кампанію включилася його дружина Світлана. 29 травня Тихановський був затриманий поліцією, а 14 грудня 2021 року суд засудив його до 18 років позбавлення волі за обвинуваченням в організації масових заворушень та розпалюванні ненависті. Спочатку Тихановський відбував покарання в колонії, але у серпні 2022 року був переведений на тюремний режим строком на три роки.

Читайте також: У Тихановської все ще сподіваються прибрати Лукашенка від влади мирним протестом

18 років колонії – це найбільший термін, який отримав політичний опонент лукашенка: кандидат у президенти Віктор Бабарико отримав 14 років ув'язнення, Марія Колесникова – 11 років.

На виборах, що відбулися у серпні 2022 року, ЦВК білорусі визнав переможцем олександра лукашенка. Незалежні спостерігачі повідомляли про численні порушення та вкидання під час виборів, а також про те, що справжнім переможцем стала Світлана Тихановська.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-