Помічники Байдена виявили ще одну партію неповернутих секретних документів

Помічники Байдена виявили ще одну партію неповернутих секретних документів

Укрінформ
Помічники президента Джо Байдена знайшли додаткову партію секретних матеріалів у його особистій резиденції у Вілмінгтоні, штат Делавер, які не були повернуті до архіву за належною процедурою.

Про це повідомляє в суботу The Washington Post із посиланням на Білий дім, передає Укрінформ.

«Особисті юристи Байдена спочатку знайшли один документ із грифом «секретно» в середу в кімнаті, яка межує з гаражем, та зупинили пошуки через те, що не мають секретного допуску. Юрист Білого дому, який має допуск, Річард Зубер прибув до резиденції в Вілмінгтоні в четвер і знайшов ще п'ять додаткових документів із секретними позначками»,- зазначається в повідомленні.

Це стало черговою серією виявлення неповернутих до архіву секретних матеріалів часів віцепрезидентства Джо Байдена.

Читайте також: Байден про скандал із секретними файлами: Я ставлюся до цього дуже серйозно

Як повідомлялося, впродовж останніх днів на президента Байдена обрушилася хвиля критики після того, як виявилося, що його юристи знайшли в його колишньому неурядовому офісі Penn Biden Center кілька засекречених файлів кількарічної давнини. Пізніше ЗМІ повідомили, що після проведених додаткових перевірок за розпорядженням самого президента, в його будинку у Вілмінгтоні були виявлені додаткові неповернуті документи з грифом секретності.

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд у четвер призначив спецпрокурора, який розслідуватиме поводження Джо Байдена з секретними документами часів його перебування в адміністрації Барака Обами.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-