Швеція планує побудувати нові ядерні реактори

Швеція планує побудувати нові ядерні реактори

Укрінформ
Уряд Швеції готує законодавчі акти, які дозволять будівництво нових атомних електростанцій для збільшення виробництва електроенергії в скандинавській країні та зміцнення енергетичної безпеки.

Про це оголосив прем’єр-міністр країни Ульф Крістерссон, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ми маємо очевидну потребу у збільшенні виробництва електроенергії в Швеції. Сьогодні ми змінюємо законодавство, щоб дозволити будувати більше ядерних реакторів у більшій кількості місць», — сказав Крістерссон на пресконференції.

Нове законодавство скасовує існуючі правила, які обмежують загальну кількість реакторів до десяти та забороняють їхнє будівництво в інших місцях, ніж там, де вони існують зараз.

Будь-яке розширення атомної енергетики у Швеції може зайняти багато років, враховуючи складність таких проєктів, тоді як очікується, що попит на енергію різко зросте в найближчі роки.

На сьогодні у Швеції працює шість реакторів, що становить лише половину того, що було раніше.

Читайте також: Відмова Фінляндії від співпраці з «росатомом» має стати взірцем для наслідування – Галущенко

Як зазначає агентство, Крістерссон зробив розширення виробництва атомної енергії ключовою метою свого уряду, намагаючись зупинити процес поступового закриття кількох реакторів за останні кілька десятиліть, через що країна більше покладається на відновлювану, але іноді менш передбачувану енергію.

Енергетичний баланс Швеції складається в основному з атомної енергії, гідроенергетики та відновлюваних джерел енергії, і хоча наразі на неї менше вплинули потрясіння навколо поставок газу через протистояння росії із Заходом, ціни на електроенергію залишаються високими та нестабільними після того, як москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-