У Відні кліматичні активісти перекрили одну з найбільших вулиць

У Відні кліматичні активісти перекрили одну з найбільших вулиць

Укрінформ
Кліматичні активісти з групи "Останнє покоління“ провели акцію у середу у Відні, приклеївши руки до проїжджої частини однієї з найбільших вулиць міста Гюртель та тимчасово заблокувавши рух нею.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ORF.

"Сьогодні вранці у Відні продовжилася кліматична блокада. Активісти "Останнього покоління" близько 8.00 перекрили, серед іншого, зовнішній Гюртель біля Західного залізничного вокзалу ", - йдеться у новині.

У результаті акції на Гюртелі дуже швидко утворився величезний затор. Перекриття вулиці викликало обурення серед учасників дорожнього руху. Щонайменше один з водіїв напав на активістів, про що свідчить відео, поширене у Твіттері кліматичних активістів.

Акція тривала близько години, допоки поліція не відклеїла руки активістів та забрала їх для опитування. Всього було тимчасово затримано 12 осіб, всі вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Як заявили в "Останньому поколінні“, акція була проведена тому, що керівництво Австрії "продовжує відмовлятися говорити про клімат і захист життя, незважаючи на катастрофічний баланс парникових газів і очікуваний провал у досягненні всіх кліматичних цілей".

Читайте також: Останні вісім років були найтеплішими в історії - кліматологи

Раніше кліматичні активісти у Відні оголосили "тиждень акцій", у рамках якого в понеділок намагалися блокувати вулиці біля шкіл, а у вівторок – перекрити проїзд на транспортній розв’язці Пратерштерн.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада 2022 року кліматичні активісти з групи "Останнє покоління" облили чорною фарбою картину відомого художника Густава Клімта "Смерть і життя" в Музеї Леопольда у Відні.

Фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-