На антиурядових протестах у Перу загинули вже майже 40 людей

На антиурядових протестах у Перу загинули вже майже 40 людей

Укрінформ
Близько 40 демонстрантів загинули у сутичках із правоохоронцями під час антиурядових протестів, які в Перу тривають уже більше місяця після арешту експрезидента Педро Кастільо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що лише у понеділок загинули 17 протестувальників біля аеропорту в місті Хуліака в південному регіоні Пуно, коли між демонстрантами й поліцейськими сталися сутички. На зображеннях, поширених у соціальних мережах, видні вогнепальні поранення у людей та клуби диму, коли протестувальники кидали каміння й використовували металеві пластини як щити.

Зростання кількості загиблих серед протестувальників фіксується на тлі розширення акцій протесту із закликами до відставки діючого президента Діни Болуарте, розпуску Конгресу та звільнення ексглави Перу Педро Кастільо з в'язниці.

Болуарте була віцепрезидентом, коли Кастільо очолював Перу.

У телевізійному зверненні ввечері в понеділок прем’єр-міністр країни Альберто Отарола зазначив, що влада не припинить захищати верховенство права.

За його словами, деякі групи, що використовують насилля, профінансовані «іноземними інтересами та темними грошима торгівлі наркотиками», намагаються знищити країну.

Як повідомлялося, на початку грудня у Перу склала присягу новий президент Діна Болуарте після того, як ексглаві держави Педро Кастільо оголосили імпічмент.

Читайте також: У Вірменії пікетують військову базу рф, кількадесят активістів затримані

Прокуратура відкрила кілька проваджень проти Кастільйо щодо використання ним свого становища для отримання вигоди для себе, родини та найближчих союзників. Проти нього порушено п'ять кримінальних справ за звинуваченнями в організації корупційних схем під час перебування на посаді. Кастільйо заперечував усі звинувачення і заявляв про готовність співпрацювати з будь-яким слідством.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-