У Китаї колишнього чиновника засудили до страти за хабарництво

У Китаї колишнього чиновника засудили до страти за хабарництво

Укрінформ
Колишнього заступника голови комітету Народної політичної консультативної ради Китаю провінції Ляонін (Північно-Східний Китай) Лі Веньсі за отримання хабарів засуджено до страти з відстроченням виконання вироку на два роки.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

У заяві Народного суду середнього ступеня міста Тайань сказано, що в період з 2004 по 2021 рік Лі Веньсі, використовуючи своє службове становище на користь третіх осіб, сприяв їм у діловодстві та веденні підприємницької діяльності, за що отримав грошові та матеріальні кошти на загальну суму понад 540 млн юанів (близько 78,36 млн доларів).

Суд ухвалив, що величезна сума хабарів, отриманих Лі Веньсі, є обставиною, що особливо обтяжє покарння, а скоєні ним злочини завдали серйозної шкоди інтересам держави та народу.

Водноас, оскільки Лі Веньсі визнав провину і покаявся у скоєних злочинах, співпрацював зі слідством, повернув незаконно нажите майно, а також видав інших підозрюваних у порушенні партійної дисципліни та закону, вирок було пом'якшено.

Читайте також: Президент Південної Кореї помилував свого попередника, засудженого за корупцію

"Після заміни смертного вироку довічним ув'язненням після закінчення дворічного відстрочення його буде ув'язнено довічно без можливості пом'якшення покарання або умовно-дострокового звільнення", - йдеться у заяві суду.

Лі Веньсі довічно позбавлено політичних прав, а все його особисте майно конфісковано.

Як повідомлялося, в Ірані стратили ще двох затриманих під час антиурядових протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-