У Мексиці наркомафія намагалася відбити в поліції сина свого боса - 29 загиблих

У Мексиці наркомафія намагалася відбити в поліції сина свого боса - 29 загиблих

Укрінформ
У збройних сутичках, що сталися через арешт боса наркокартелю Овідіо Гусмана в північному штаті Сіналоа у Мексиці, загинули 19 імовірних членів банди та 10 силовиків.

Про це з посиланням на міністра оборони Луїса Кресенсіо Сандовала повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Мексиканські сили безпеки затримали Гусмана, 32-річного сина ув’язненого «злодія в законі» Хоакіна «Ель Чапо» Гусмана, рано-вранці в четвер, що спричинило сутички та перестрілки з членами наркокартелю.

Гусмана гелікоптером евакуювали з будинку, де його затримали, й доправили до федеральної в’язниці суворого режиму в Мехіко.

У відповідь члени потужного картелю Сіналоа, який колись очолював сам Ель Чапо, вдалися до насильства, підпалюючи автомобілі, блокуючи дороги та вступаючи в перестрілки з силами безпеки в адміністративному центрі провінції місті Куліакані й навколо нього.

У провінції Сіналоа відтепер посилюють присутність сил безпеки для захисту населення, вихідними до регіону прибуде ще 1000 військовослужбовців.

Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що наразі Мексика не планує екстрадиції Овідіо Гусмана до Сполучених Штатів, куди в 2017 році екстрадували його батька й де той відбуває ув’язнення.

США роками домагалися екстрадиції Гусмана. У 2021 році Держдепартамент навіть оголосив винагороду в 5 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе його затримати й заарештувати.

Читайте також: У Мексиці напали на в’язницю - 14 загиблих, 24 в'язні втекли

Гусману, відомому на прізвисько «Миша», у США висунули звинувачення у змові з метою ввезення кокаїну, метамфетаміну та марихуани. Державний департамент заявив, що він керував лабораторіями метамфетаміну в Сіналоа, які виробляли понад 2,2 тисячі кілограмів наркотику щомісяця.

У 2019 році сили безпеки ненадовго затримали Овідіо Гусмана, але після погроз його відпустили.

Як повідомлялося, 5 січня сили безпеки Мексики затримали лідера наркокартелю Овідіо Гусмана, сина ув’язненого голови Хоакіна «Ель Чапо» Гусмана, що спровокувало хвилю насильства напередодні візиту президента США Джо Байдена наступного тижня. Було відомо про сімох загиблих співробітників сил безпеки і 21 поранену особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-