У Мексиці - заворушення через затримання сина наркоторговця «Ель Чапо»

У Мексиці - заворушення через затримання сина наркоторговця «Ель Чапо»

Відео
Укрінформ
Сили безпеки Мексики затримали лідера наркокартелю Овідіо Гусмана, сина ув’язненого голови Хоакіна «Ель Чапо» Гусмана, що спровокувало хвилю насильства напередодні візиту президента США Джо Байдена наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони країни Луїс Кресенсіо Сандовал у четвер підтвердив затримання 32-річного Овідіо Гусмана. Чоловік перебуває під вартою в Мехіко.

Як зазначається, заворушення почалися в місті Кульякан на півночі штату Сіналоа, де знаходиться потужний однойменний наркокартель, який «Ель Чапо» очолював до його екстрадиції до Сполучених Штатів у 2017 році.

За словами губернатора штату Рубена Роші, внаслідок зіткнень загинуло семеро співробітників сил безпеки, 21 особа поранена, з яких вісім - цивільні.

Він сказав, що було 12 зіткнень із силами безпеки, 25 актів мародерства, 250 автомобілів підпалили та використали для блокування доріг.

Крім того, заворушення сталися в аеропорту. У мексиканській авіакомпанії Aeromexico заявили, що один з її літаків потрапив під обстріли перед запланованим рейсом до Мехіко. Ніхто не постраждав.

Також обстріляно літак мексиканських військово-повітряних сил, заявили у Федеральному агентстві авіації.

У зв’язку з цими подіями аеропорти у Кульякані, Сіналоа Мазатлан і Лос-Мочіс залишатимуться закритими, доки не буде гарантовано безпеку.

Як пише агентство, Овідіо Гусмана намагалися затримати у 2019 році. Тоді це також спровокувало хвилю насильства, яка змусила владу закрити школи та аеропорти Кульякана.

В результаті операція закінчилася «приниженням» для уряду президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, йдеться у повідомленні.

Загалом у Мексиці було зареєстровано понад 340 тисяч вбивств з того часу, як у 2006 році уряд викликав суперечки про розгортання армії для боротьби з наркокартелями, у більшості з яких звинувачували злочинні угруповання.

Фото: MARCOS VIZCARRA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-