Маккарті впритул наблизився до посади спікера Палати представників США: забракло двох голосів

Маккарті впритул наблизився до посади спікера Палати представників США: забракло двох голосів

Укрінформ
Основний кандидат від республіканської більшості в Палаті представників Кевін Маккарті за результатами останнього голосування в п’ятницю зміг зібрати 216 із 218 необхідних голосів на свою підтримку, впритул наблизившись до посади спікера.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Вашингтоні.

Конгресмен Маккарті, який є партійним лідером республіканців у Палаті представників, зміг суттєво скоротити розрив у підтримці, залучивши в п’ятницю на свій бік ще більше опонентів-однопартійців. Для остаточної перемоги йому наразі потрібно лише два додаткових голоси.

Читайте також: Палата представників США взяла перерву для переговорів щодо обрання спікера

Перед голосуванням у п’ятницю ввечері Регламентний комітет Палати представників оприлюднив текст запропонованого пакета правил, який діятиме в період 118-го скликання. Документ був створений у результаті переговорів між Маккарті та представниками консервативного блоку партії. Він включає, в тому числі можливість для лише одного члена Палати представників ініціювати голосування за відсторонення спікера з посади.

У цьому зв’язку помірковані республіканці стали виступати проти таких умов пакета й наголошувати, що голосуватимуть проти цього.

Читайте також: Палата представників США перевершила свій 100-річний «антирекорд» без спікера

Як повідомляв Укрінформ, 118-та сесія Конгресу США в новому складі, сформованого за результатами виборів минулої осені, офіційно розпочала роботу 3 січня. Відтоді республіканська більшість у Палаті представників не може обрати спікера, який вважається третьою за рангом посадовою особою у американській владі – після президента і віцепрезидента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-