У Косові невідомий поранив двох сербів, його затримали

У Косові невідомий поранив двох сербів, його затримали

Укрінформ
На півдні Косова, де проживає переважно сербське населення, внаслідок стрілянини було поранено 11-річного хлопчика та 21-річного чоловіка.

Про це повідомляє поліція Косова, передає Укрінформ.

Стрілянина відбулася у селі Драйківці муніципалітету Штрпце у п'ятницю, 6 січня. За даними поліції, стріляли з машини, яка рухалася зі Штрпце у напрямку Урошеваца. Після цього автомобіль втік із місця події.

Правоохоронці зазначили, що постраждалих госпіталізовано, їх життю нічого не загрожує.

Читайте також: Сили KFOR розібрали останні барикади на півночі Косова

Підозрюваного, 33-річного чоловіка, затримали. Його було передано до районної поліції в Урошеваці. Правоохоронці також знайшли пістолет, з якого були зроблені постріли.

Як уточнив міністр оборони Косова Арменд Мехай у своєму Facebook, до того, що сталося в Штрпаці, "причетний співробітник косовських сил безпеки".

На інцидент відреагували прем'єр-міністр Косово Альбін Курті та прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч, засудивши подію. Європейський комісар з питань розширення Олівер Вархей заявив, що він "шокований нападом".

Як повідомлялося, напруженість у регіоні різко зросла в серпні після того, як влада Косова спробувала змусити сербську меншину перейти на автомобільні номери та особисті документи, видані косовським урядом, а не сербським, якими члени сербської спільноти послуговуються досі.

Косово має переважно етнічне албанське населення, яке становить 1,8 мільйона осіб, при цьому на території краю проживають понад 100 000 сербів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-