В Італії скасували шоу через тату артиста із зображенням путіна

В Італії скасували шоу через тату артиста із зображенням путіна

Укрінформ
Міланський театр Arcimboldi повідомив у п'ятницю про скасування шоу з балетним артистом Сергієм Полуніним через татуювання у нього на грудях та передпліччях з зображенням президента рф володимира путіна.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на "Німецьку хвилю".

"Шоу з Сергієм Полуніним 28-29 січня в міланському театрі Arcimboldi скасоване через кампанію протестів в інтернеті та соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

Полунін мав виступити у балеті "Распутін - танцювальна драма", який спочатку планувався на 2019 рік, але з того часу неодноразово відкладався через пандемію коронавірусу. В повідомленні театру йдеться, що скасування вистави є актом "політичної та моральної відповідальності", враховуючи "клімат напруженості".

Фото: dpa
Фото: dpa

В Arcimboldi зазначили, що рішення про скасування балету погодили з компанією Полуніна, та наголосили, що театр рішуче засуджує триваючу війну рф проти України.

Читайте також: У Відні пікетували концерту хору «Большой Дон Козакен»

Полунін – відомий російський артист балету українського походження. Він народився у Херсоні, але в 2018 році вирішив взяти громадянство росії. Працював прем'єром Королівського балету в Лондоні, а з 2019 року обіймає посаду директора Театру опери та балету в окупованому росією Севастополі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у грудні, попри акції протесту, відомий міланський театр "Ла Скала" відкрив свій новий сезон російською оперою "Борис Годунов" Модеста Мусоргського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-