Вучич заявив, що ліквідація барикад на півночі Косова розпочинається сьогодні

Вучич заявив, що ліквідація барикад на півночі Косова розпочинається сьогодні

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що ліквідація барикад на півночі Косова розпочнеться 29 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

"Із завтрашнього дня до обіду почнеться зняття барикад, за дві години це не зробити, чи за 24, чи за 48 годин, барикади будуть зняті, але недовіра не знята", - заявив Вучич.

Рішення про припинення акції протесту було ухвалене після того, як керівництво Сербії оголосило про виконання частини вимог протестувальників та про отримання гарантій від ЄС та США щодо реалізації інших вимог.

Зокрема, для колишнього поліцейського Деяна Пантича (косовського серба), якого Косово звинувачує в нападі на членів Центральної виборчої комісії, влада Косова змінила запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт, тобто з СІЗО його було відпущено додому.

Читайте також: Штати і ЄС закликають до деескалації напруженості між Сербією і Косовом

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останнього тижня Сербія почала звинувачувати Косово в утисках етнічних сербів з боку косовських албанців. Це призвело до створення барикад та виникнення інцидентів зі стріляниною.

Республіка Косово - частково визнана держава, яку Сербія вважає своєю територією. Парламент Косова проголосив незалежність краю 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-