Серби почали барикадувати центр Митровиці у Косові

Серби почали барикадувати центр Митровиці у Косові

Укрінформ
Серби у вівторок почали зводити нові барикади на півночі Косова, вперше перекривши вулиці у центрі одного з головних міст - Митровиці.

Про це повідомляє в вівторок інформагентство АР, передає Укрінформ.

«Нові загородження із важких вантажівок були встановлені протягом ночі в Митровиці, місті на півночі Косова, розділеному між косовськими сербами та етнічними албанцями, які представляють більшість у Косові», - зауважується у повідомленні.

Це стало першим випадком від початку останнього загострення, щоби серби вдалися до блокування вулиць посеред великого міста. До цього барикади зводилися на дорогах, що ведуть до косовсько-сербського кордону – попри заклики міжнародної спільноти розблокувати шляхи.

Президент Сербії Александар Вучич у цьому зв’язку заявив, що наказав привести армію в найвищий стан бойової готовності, щоб «захистити наш народ (у Косовому – ред.) і зберегти Сербію». Він заявив, що Приштина готується «напасти» на косовських сербів на півночі країни та силою зняти кілька блокпостів, які серби почали встановлювати 18 днів тому на знак протесту після арешту колишнього поліцейського косовського серба.

Читайте також: Прем'єр Косова заявив про розпалювання росією конфлікту на Балканах

У вівторок Вучич звернувся до журналістів разом із сербським патріархом Порфірієм, якому влада Косова у понеділок заборонила в’їзд та відвідування там середньовічної сербської церкви перед сербським православним Різдвом, яке відзначається 7 січня.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Сербія привела свої війська на кордоні з Косовом у стан повної бойової готовності. Міністр внутрішніх справ Сербії Братислав Гашич заявив, що «наказав привести в повну бойову готовність» поліцію та інші підрозділи безпеки й передати їх під командування начальника штабу армії відповідно до «їхнього оперативного плану».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-