Латвія не відкликатиме робочі візи співробітників «Дождя»

Латвія не відкликатиме робочі візи співробітників «Дождя»

Укрінформ
Управління у справах громадянства та міграції Латвії (PMLP) вирішило зберегти робочі візи співробітників телеканалу «Дождь».

Про це повідомляє Delfi, передає Укрінформ.

Як зазначається, PMLP під час перевірки дійшло висновку, що співробітники «Дождя» продовжують свою журналістську діяльність, тобто немає правової підстави для анулювання робочих віз, оскільки умови та мета їх видачі зберігаються.

Таким чином, співробітники "Дождя", які перебувають у Латвії за робочими візами, можуть залишитися в країні і продовжити свою роботу.

Як повідомлялося, 6 грудня латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) прийняла рішення анулювати ліцензію на мовлення російського телеканалу в еміграції "Дождь".

Рішення було прийнято після оцінки комплексу порушень, допущених телеканалом останнім часом: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на мапі як частини території росії, допущене телеведучим іменування російської армії «нашою армією», можливе висловлення підтримки армії рф. Також було враховано інформацію, отриману від Служби державної безпеки, зміст якої не розголошується.

Читайте також: Латвійський TV3 розірве договір оренди з телеканалом «Дождь»

Глава латвійського Управління у справах громадянства та міграції Майра Розе вимагала від «Дождя» пояснень щодо того, чим займатимуться його співробітники, які перебувають у країні за робочими візами, після анулювання ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-