Українців у Пакистані попередили про погіршення безпекової ситуації в країні

Українців у Пакистані попередили про погіршення безпекової ситуації в країні

Укрінформ
Посольство України у Пакистані у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в країні просить співвітчизників виявляти підвищену пильність і уникати густонаселених районів Ісламабаду.

Про це йдеться у повідомленні диппредставництва, передає Укрінформ.

«З огляду на погіршення безпекової ситуації в Пакистані (зокрема, в Ісламабаді) посольство звертається до громадян України з проханням проявляти додаткову пильність і звести до мінімуму перебування в густонаселених і незахищених районах Ісламабаду, що становлять підвищений ризик», - зазначили у посольстві.

Українські дипломати порадили загалом уникати демонстрацій, великого скупчення людей, громадських та політичних заходів і дотримуватися порад органів місцевої влади та вашої туристичної компанії.

Читайте також: У Пакистані бойовики напали на відділок поліції, загинули четверо правоохоронців

У диппредставництві поінформували, що 25 грудня посольство США в Ісламабаді заборонило своїм співробітникам відвідувати готель «Marriott» з огляду на наявність інформації щодо планування на території готелю у період різдвяних та новорічних свят терористичної атаки, спрямованої на американських громадян. Американське посольство також закликало персонал утриматися від необов’язкових, поїздок в Ісламабаді впродовж святкового сезону.

У посольстві України поінформували, що правоохоронні органи Пакистану вжило додаткових заходів з метою нейтралізації безпекових загроз.

Зокрема, було посилено режим охорони урядового та дипломатичного кварталів, іноземних посольств, розташованих поза дипкварталом.

У різних локаціях Ісламабаду встановлено 25 додаткових контрольно-пропускних пунктів; на в’їздах до урядового кварталу запроваджений двоетапний контроль.

В’їзди до урядового кварталу, а також пасажири громадського транспорту перебувають під відеонаглядом системи «безпечне місто».

Запроваджено вимогу для пакистанських та іноземних громадян мати при собі документи, що посвідчують особу та надавати їх для перевірки. Окрім того, запроваджено обов’язкову реєстрацію квартиронаймачів та домашніх працівників у поліції або у сервісних центрах.

Посилено також заходи з охорони готелів, здійснюються обов’язкові перевірки постояльців готелів, хостелів, гостьових будинків тощо.

Читайте також: Експрем’єр Пакистану звинуватив представників влади у замаху на себе

Запроваджено посилений режим патрулювання житлових кварталів та чутливих територій.

«Якщо ви є громадянином України, перебуваєте в Пакистані і вам потрібна термінова допомога, просимо звертатися до оперативної служби посольства України в Пакистані: +92 (51) 260-89-66 або +92 (326) 155-57-77 (виключно у разі загрози життю чи смерті громадян України)», - порекомендували у посольстві.

Як повідомлялося, у неділю, 19 січня, озброєні бойовики напали на на відділок у провінції Хайбер-Пахтунхва на північному заході Пакистану. Внаслідок нападу загинуло четверо поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-