Снігова буря у США: кількість загиблих у штаті Нью-Йорк зросла до 28

Снігова буря у США: кількість загиблих у штаті Нью-Йорк зросла до 28

Укрінформ
Через найсильнішу за останні пів сотні років снігову бурю, яка вирувала чотири доби на заході штату Нью-Йорк, загинули щонайменше 28 осіб.

передає Укрінформ з посиланням на New York Times.

За словами посадовців, 14 загиблих були знайдені на вулиці, троє – в автомобілі. Ще четверо померли через брак тепла, троє - від "серцевих захворювань" під час прибирання снігу.

Багато доріг залишаються непрохідними, тисячі людей відрізані від електропостачання. Очікується, що снігопад триватиме до ночі з понеділка на вівторок, умови залишаються складними, кількість загиблих може зрости.

"Це був дуже складний і небезпечний шторм. Його змальовують як такий, що буває раз на покоління. І все, що прогнозувалося, ми отримали в місті Буффало, і навіть більше", - зазначив мер міста Буффало Байрон Браун на прес-конференції у понеділок.

Читайте також: Негода зупинила залізничне сполучення між найбільшими містами Канади

У місті з населенням близько 270 тис. чоловік діє заборона на використання транспортних засобів, крім служб надзвичайних ситуацій, вулиці залишаються не розчищеними.

Губернаторка Кеті Хочул сказала, що вона звернулася до Білого дому з проханням оголосити стихійне лихо на федеральному рівні.

Фото: Brendan Bannon for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-