У США і ЄС засудили рішення талібів заборонити жінкам працювати в неурядових організаціях

У США і ЄС засудили рішення талібів заборонити жінкам працювати в неурядових організаціях

Укрінформ
Сполучені Штати і Європейський Союз засудили рішення руху «Талібан» заборонити жінкам в Афганістані працювати в афганських або іноземних неурядових організаціях.

Відповідні заяви оприлюднили у соцмережах державний секретар США Ентоні Блінкен та речниця Європейської служби зовнішніх справ Набіла Массралі, передає Укрінформ.

Зокрема, Сполучені Штати засуджують талібів за наказ неурядовим організаціям в Афганістані припинити працевлаштування жінок. "Жінки посідають центральне місце в гуманітарних операціях у всьому світі. Це рішення може бути руйнівним для афганського народу", - заявив Блінкен.

Своєю чергою Массралі у Твіттері назвала заборону Талібану "ще одним суворим обмеженням можливостей афганських жінок здійснювати свої права та явне порушення гуманітарних принципів".

Читайте також: В ООН талібам нагадали, що переслідування жінок може бути розцінене як злочин проти людяності

"Це вплине на подальшу нашу допомогу", - наголосила Массралі.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш також висловив глибоку стурбованість повідомленням про заборону.

«Організація Об’єднаних Націй та її партнери, включаючи національні та міжнародні неурядові організації, допомагають вижити понад 28 мільйонам афганців, які залежать від гуманітарної допомоги», – цитує Гутерреша АР.

Читайте також: ЄС засудив рішення «Талібану» закрити доступ до освіти для жінок Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, напередодні правлячий в Афганістані рух "Талібан" заборонив афганським та іноземним неурядовим організаціям брати на роботу жінок.

Раніше "Талібан" заборонив афганським жінкам здобувати вищу освіту. Їм також не можна з’являтися на вулиці та в громадських місцях без паранджі.

У серпні 2021 року таліби захопили владу в Афганістані, поваливши підтримуваний Заходом уряд.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-