Таліби заборонили жінкам працювати в неурядових організаціях - ЗМІ

Таліби заборонили жінкам працювати в неурядових організаціях - ЗМІ

Укрінформ
Рух Талібан заборонив афганським та іноземним неурядовим організаціям брати на роботу жінок.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як зазначається, міністерство економіки Афганістану своїм наказом визначило, що співробітницям не дозволяється приходити на роботу "до подальшого повідомлення". Заборона пояснюється "численними скаргами" на те, нібито деякі жінки не дотримувалися ісламського дрескоду, встановленого талібами.

У будь-якої неурядової організації, котру звинуватять у недотриманні наказу, буде відкликана ліцензія на діяльність в Афганістані, йдеться в листі мінекономіки, справжність якого агентству Reuters підтвердив його представник.

Читайте також: Уряд талібів заборонив жінкам відвідувати парки в столиці Афганістану

"За словами представника міністерства економіки країни, заборона стосується понад 180 організацій, що належать до координаційного агентства з надання допомоги Афганістану (ACBAR)", - вказується в публікації.

Керівник місії ООН в Афганістані та координатор гуманітарної допомоги Раміз Алакбаров назвав таке рішення Талібану "явним порушенням гуманітарних принципів", що викликає "глибоке занепокоєння". В управлінні ООН з гуманітарних питань заявили, що спробують зустрітися з керівництвом талібів, аби "добитися ясності щодо наказу".

Читайте також: В ООН талібам нагадали, що переслідування жінок може бути розцінене як злочин проти людяності

Як повідомлялося, Талібан заборонив жінкам Афганістану здобувати вищу освіту - це стосується всіх державних та приватних університетів країни.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-