Прочани з усього світу збираються на Святвечір у Вифлеємі

Прочани з усього світу збираються на Святвечір у Вифлеємі

Укрінформ
Християни з усього світу сьогодні вперше після оголошення пандемії коронавірусу збираються на Святвечір у Вифлеємі – місті, де народився Ісус Христос.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Associated Press.

Упродовж останніх двох років іноземним туристам заборонялось відвідувати Вифлеєм на Різдво через пандемію. Проте цього року туристи повернулися, готелі переповнені, а власники магазинів повідомляють про пожвавлення бізнесу напередодні свята.

«Цього року ми святкуємо Різдво зовсім інакше, ніж минулого. Ми святкуємо Різдво з прочанами з усього світу», - заявила міністр туризму та старожитностей Палестинської адміністрації Рула Маая.

Опівдні сотні людей узяли участь в урочистому заході на площі Мангер (Ясел Христових), якою пройшли оркестри з барабанами та волинками, а іноземні туристи робили селфі на тлі великої ялинки у центрі площі.

Читайте також: Майже 300 тисяч українців уже визначилися в «Дії» щодо дати святкування Різдва

До Вифлеєма прибув із Єрусалима патріарх П’єрбаттіста Піццабалла, найвищий римо-католицький священник на Святій Землі. Він служитиме опівнічну месу в церкві Різдва Христового, побудованій на місці, де, як вважають, народився Ісус.

«Ми живемо в умовах дуже складних викликів, - сказав Піццабалла, згадавши про війну в Україні та нещодавню хвилю ізраїльсько-палестинського конфлікту. - Але послання Різдва є посланням миру, і це (війни і насильства – ред.) можливо змінити».

Як повідомлялося, у християн, які святкують Різдво за григоріанським календарем, сьогодні Святвечір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-