путін відмовився від участі у хокейному матчі створеної ним аматорської ліги — ЗМІ

путін відмовився від участі у хокейному матчі створеної ним аматорської ліги — ЗМІ

Укрінформ
Через кілька днів після відмови від участі у щорічній підсумковій пресконференції президент рф володимир путін також відмовився брати участь у хокейному матчі створеної ним у 2011 році аматорської ліги.

Про це повідомляє видання Daily Star, передає Укрінформ.

Дану інформацію підтвердив речник кремля дмитро пєсков, заявивши, що путін не буде присутнім на заході на красній площі у москві.

Як пише видання, ще одна відмова з’явитися на публічному заході посилить чутки про здоров'я російського лідера, які ширяться з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

У понеділок, 12 грудня, стало відомо, що путін пропустить свою підсумкову пресконференцію, яка зазвичай відбувається в період між 14 та 23 грудня. Зазначається, що це, ймовірно, пов'язано з бажанням уникнути питань щодо невдач росії на війні в Україні.

На щорічній пресконференції, яка транслюється в прямому ефірі і може тривати більш як чотири годин, путіну зазвичай ставили питання понад 500 російських та іноземних журналістів. Рішення скасувати захід було прийнято, попри те, що повідомлялося, що він уже вирішив заборонити західним ЗМІ брати участь у заході на тлі війни в Україні.

пєсков заявляв, що путін знайде спосіб поспілкуватися із кремлівським «пулом» — лояльними до рф журналістами, багато з яких є представниками державних ЗМІ. Речник кремля також сказав, що пресконференція може відбутися до Нового року, але не назвав конкретну дату чи формат.

Раніше диктатор відклав «пряму лінію» - імітацію спілкування з простими росіянами у прямому ефірі, схоже, побоюючись зіткнутися зі скаргами на війну і мобілізацію, йдеться у публікації.

«Ця заява посилить підозри, що путін боїться пильної уваги до того, як він веде війну, яку він називає «спеціальною військовою операцією», або про те, що він у 70-річному віці недостатньо здоровий, щоб витримати тривале перебування у прямому ефірі», - пише видання.

Як зазначається, ходить багато чуток про здоров’я російського лідера. Зокрема ЗМІ писали, що він може бути хворий на рак та має інші захворювання.

«Також ходять чутки, що у вихідні він переніс невелику операцію після імовірного падіння зі сходів в офіційній резиденції», — пише видання.

Читайте також: Пресконференцію путіна скасували, щоб уникнути дискусій про війну в Україні - розвідка Британії

Раніше джерело державного російського агентства ТАСС у парламенті росії заявило, що путін може не виступити з посланням до федеральних зборів цього року – у порушення конституції росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-