Нападник на чоловіка Пелосі планував замах на сина Байдена та низку відомих осіб – поліція

Нападник на чоловіка Пелосі планував замах на сина Байдена та низку відомих осіб – поліція

Укрінформ
Девід ДеПейп, якого звинувачують у нападі на чоловіка спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, планував замах на сина американського президента Джо Байдена – Гантера Байдена та ще низку відомих осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News із посиланням на сержанта поліції Карлу Герлі.

"Сержант Карла Герлі, яка проводила допит у ДеПейпа протягом години в день нападу, сказала, що обвинувачений розповів їй про інших людей, яких він хотів переслідувати, зокрема губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, актора Тома Генкса та Гантера Байдена, одного із синів президента Джо Байдена", – йдеться у повідомленні.

Герлі зазначила, що ДеПейп був переконаний, що у Вашингтоні «панує зло». «Мене нудить від божевільного рівня брехні, що поширюється з Вашингтона, округ Колумбія. Я прийшов сюди, щоб трохи поговорити з його дружиною (Ненсі Пелосі – ред.). Я насправді не хотів завдати йому болю», - сказав ДеПейп офіцерам і медикам після замаху на чоловіка Пелосі.

Вищий суд округу Сан-Франциско планує продовжувати розгляд справи щодо ДеПейпа за всіма пунктами звинувачення, включаючи замах на вбивство. Він має постати перед судом штату 28 грудня для офіційного висунення обвинувачень.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня в Каліфорнії стався напад на будинок сім’ї Ненсі Пелосі, яка очолює нижню палату Конгресу США і є третім за рангом чиновником державного керівництва Сполучених Штатів – після президента й віцепрезидента. Нападник вдерся до помешкання з молотком та наніс травми голови та правої руки чоловікові спікерки, Полу Пелосі.

За інформацією поліції відомо, що під час інциденту 82-річний Пол зателефонував до служби порятунку 911. Щоби не провокувати зайвий раз нападника, він зазначив телефоном, що в будинку присутній невідомий чоловік на ім’я Девід, який шукає Ненсі Пелосі. Після цього телефон не був вимкнений, і диспетчер служби 911 могла чути розмову у фоновому режимі.

Читайте також: Пелосі оголосила, що більше не змагатиметься за лідерство у Демократичній партії США

У поліції зазначили, що в пошуках мотиву нападника правоохоронці звернули увагу на профіль підозрюваного в Інтернеті. В останніх публікаціях на кількох вебсайтах користувач Інтернету на ім’я «daviddepape» висловив підтримку колишньому президенту Дональду Трампу та прийняв культову теорію змови QAnon. Дописи включали посилання на «сатанинську педофілію», антисемітські висловлювання та критику жінок, трансгендерів і цензури.

Прокуратура США висунула офіційні звинувачення за двома пунктами нападнику на помешкання спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі та безпосередньо на її чоловіка – тепер підозрюваному загрожує до 20 і 30 років за кожним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-