G7 засновує Кліматичний клуб

G7 засновує Кліматичний клуб

Укрінформ
Глави держав і урядів G7 вирішили заснувати відкритий для всіх міжнародний Кліматичний клуб, який сприятиме досягненню цілей кліматичної нейтральності.

Про це йдеться у заяві за результатами саміту групи, який пройшов 12 грудня у відеоформаті.

«G7 запрошує зацікавлені держави, які проводять амбітну кліматичну політику, приєднатися до Кліматичного клубу та взяти участь у подальшій розробці його концепції та структури в наступному році», - йдеться у заяві.

G7 просить Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) спільно з Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) надати можливість для роботи тимчасового секретаріату Кліматичного клубу.

«На саміті Великої сімки в Ельмау (Баварія) глави держав і урядів широко підтримали ідею відкритого та спільного міжнародного Кліматичного клубу. Відтоді ми інтенсивно працювали над цією ідеєю і сьогодні узгодили початкове технічне завдання, таким чином створивши Кліматичний клуб», - прокоментував досягнення домовленості канцлер ФРН Олаф Шольц, який головує у G7 в 2022 році.

Він висловив упевненість у великій зацікавленості з боку міжнародних партнерів за межами G7 цією ініціативою.

Читайте також: Влада США виділяє $75 мільйонів племенам, які потерпають від зміни клімату

Кліматичний клуб не має на меті бути виключно ініціативою G7; скоріше це повинно бути глобальне підприємство, зауважив політик. Він зазначив, що за допомогою Кліматичного клубу та соціально справедливого переходу до кліматичної нейтральності країни робять важливий внесок у досягнення глобальних кліматичних цілей.

Федеральний міністр економіки та боротьби зі змінами клімату Роберт Габек своєю чергою зазначив, що «перехід промисловості на екологічно безпечні процеси та технології має важливе значення у досягненні мети з обмеження глобального потепління до 1,5 градуса». Ця проблема, сказав він, стосується не лише членів G7. У Кліматичному клубі зацікавлені держави, які можуть стати міжнародними рушійними силами скорочення викидів у промисловості.

Федеральний канцлер Шольц висунув ініціативу створити Кліматичний клуб на початку року під час головування Німеччини у G7. На саміті в Ельмау в червні G7 ухвалила заяву про Кліматичний клуб; відтоді було досягнуто значного прогресу. Метою Кліматичного клубу є підтримка швидкої та амбітної реалізації Паризької угоди та обмеження глобального потепління до 1,5 градуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-