Серби забарикадували дороги в Косово, остерігаючись етнічної ворожнечі

Серби забарикадували дороги в Косово, остерігаючись етнічної ворожнечі

Укрінформ
Сотні косівських сербів спорудили барикади на дорозі на півночі країни в суботу, заблокувавши рух на двох основних пунктах пропуску на кордоні з Сербією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

“Вантажівки, машини швидкої допомоги та сільськогосподарська техніка використовувалися, щоб перекрити рух транспорту на тлі зростання напруженості в останні дні, яка відзначена вибухами, стріляниною та нападом на поліцейський патруль”, - йдеться у повідомленні.

Напруження виникло після того, як косовський поліцейський-албанець був поранений під час цього інциденту, що призвело до посилення присутності поліції в районах, де в більшості проживають етнічні серби.

Читайте також: Сербія вимагатиме дозволу розташувати військо й поліцію у Косові - Вучич

За даними місцевих ЗМІ, протестувальники з сербської меншини Косово обурені арештом колишнього поліцейського-серба, підозрюваного в причетності до нападів на косовську поліцію. Протестувальники сказали журналістам, що хотіли зупинити передачу арештованого колишнього поліцейського до Пріштіни, столиці Косово.

Своєю чергою у Косово було прийняте рішення закрити кілька КПП на кордоні з Сербією, повідомляє видання Novosti.rs. Поліція блокувала в'їзд з Сербії через контрольно-пропускні пункти "Ярине" та "Брняк", що на півночі Косова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-