Сербія вимагатиме дозволу розташувати військо й поліцію у Косові - Вучич

Сербія вимагатиме дозволу розташувати військо й поліцію у Косові - Вучич

Укрінформ
Сербія найближчим часом вимагатиме від міжнародних сил у Косові (КФОР) дозволу розташувати на півночі Косова підрозділи Збройних сил і поліції. 

Про це у надзвичайному зверненні до громадян заявив президент Александар Вучич, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Глава сербської держави стверджує, що Белград має право направити до Косова для захисту місцевих сербів тисячу військовослужбовців й поліцейських.

Читайте також: Косово і Сербія дійшли згоди щодо автомобільних номерів

Ситуація на півночі Косова напружена внаслідок затримання косовською поліцією Деяна Пантича, колишнього працівника косовської поліції, котрого обвинувачують в терористичному нападі на виборчу дільницю. Серби на знак протесту 10 грудня збудували барикади на кількох шляхах, що ведуть до сербських міст. Косовська поліція заблокувала Яринє й Брняк, пункти перетину кордону з Сербією. На шляхах патрулюють сили КФОР й міжнародна поліція.

Читайте також: Косовська поліція посилює наряди на півночі, заселеній сербами - ЗМІ

Президент Косова Вйоса Османі відстрочила на 23 квітня вибори мерів чотирьох сербських міст, які були призначені на 18 грудня.

Вучич у зверненні до громадян піддав різкій критиці Сполучені Штати Америки, Німеччину, Францію й Велику Британію, звинувачуючи їх в тому, що надають підтримку «неіснуючій державі Косово» й нехтують справедливими інтересами Сербії.

В чотирьох округах на півночі Косова живуть приблизно 100 тисяч сербів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-