Мюнхен заборонив на місяць протести екоактивістів

Мюнхен заборонив на місяць протести екоактивістів

Укрінформ
Столиця німецької федеральної землі Баварія, Мюнхен, оголосила 4-тижневу заборону на протести кліматичних активістів.

Про це влада міста повідомляє у Твіттері, передає Укрінформ.

«У відповідь на протести кліматичних активістів місто Мюнхен тимчасово заборонило певні форми протесту», - йдеться у дописі.

Заборона поширюється на проведення акцій на дорогах, які є особливо критичними для руху рятувального транспорту, а також на федеральних автострадах.

Крок став реакцією на дії екоактивістів, які останнім часом вживають таку форму протесту, як блокування доріг, сідаючи на дорогу або приклеюючи себе до асфальту. Через це вони отримали назву Klimakleber.

Читайте також: Екоактивісти блокували Монбланський тунель

У четвер і п’ятницю активісти частково блокували транспорті вузли, зокрема центральний залізничний вокзал і аеропорт (їм вдалося потрапити на злітно-посадкову смугу, через що одну з двох ЗПС довелося закрити приблизно на 45 хвилин). 5 грудня активісти заблокували велику транспортну розв'язку в центрі Мюнхена і створили перешкоди на кількох автомагістралях.

Мюнхен обрав заборону зібрань як превентивний захід, щоб запобігти небезпеці, яку створює така поведінка, зокрема, для життя самих протестувальників, пояснили в уряді міста. Окрім того, через перешкоджання руху транспорту страждають пасажири, а підприємства зазнають фінансових втрат.

Наказ набуває чинності опівночі та діє до 8 січня 2023 року.

Протестувальники є прихильниками екоруху «Останнє покоління».

Як повідомлялося, наприкінці жовтня представники екоруху «Останнє покоління» сплюндрували картину французького живописця Клода Моне у музеї Берберіні у німецькому Потсдамі.

Фото: @StadtMuenchen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-