Прем’єр Індії скасував традиційний саміт із путіним — Bloomberg

Прем’єр Індії скасував традиційний саміт із путіним — Bloomberg

Укрінформ
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді скасував традиційну очну зустріч у грудні із президентом рф володимиром путіним, після того, як він погрожував застосувати ядерну зброю на війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнаних чиновників.

За словами джерела агентства, відносини між Індією та росією залишаються міцними, але зустріч Моді з російським президентом зараз не буде вигідною для індійського прем’єра.

Інший неназваний чиновник із рф розповів виданню, що те, що саміт не відбудеться, стало зрозумілим ще у вересні. Тоді на саміті ШОС в Узбекистані Моді закликав путіна шукати миру з Україною.

У п’ятницю речник кремля дмитро пєсков підтвердив, що цьогорічного саміту путіна і Моді не буде.

Індійська сторона не прокоментувала дану інформацію.

Читайте також: Індія підтримає енергетичний сектор України - Міненергетики

Російсько-індійський саміт відбувався щороку з початку 2000-х і був скасований лише одного разу під час пандемії COVID-19 у 2020 році. Минулого грудня путін заради зустрічі з Моді відвідав Індію – це була його перша поїздка за межі країн СНД після початку пандемії.

Публічно кремль називав Індію ключовою країною, яка не приєдналася до міжнародної критики щодо вторгнення рф в Україну та наполягала на активізації торгівлі на тлі санкцій з боку Європи та США.

Фото: Twitter/MEAIndia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-