Румунія знижує рівень відносин з Австрією після вето на приєднання до Шенгену

Румунія знижує рівень відносин з Австрією після вето на приєднання до Шенгену

Укрінформ
Румунія викликала для консультацій свого посла в Австрії та вирішила понизити поточний рівень відносин з цією державою через блокування Віднем приєднання Румунії до Шенгенської зони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal із посиланням на МЗС Румунії.

"Міністерство закордонних справ інформує, що у зв'язку з позицією Австрії щодо негативного голосування 8 грудня 2022 року в Раді юстиції та внутрішніх справ щодо рішення про приєднання Румунії до Шенгенської зони, яке знаходиться в розпорядженні міністра закордонних справ Богдана Ауреску, надзвичайний і повноважний посол Румунії в Австрійській Республіці Еміль Хурезяну був викликаний до країни для консультацій. Управління посольством Румунії у Відні буде здійснюватися на рівні тимчасового повіреного у справах" - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що відповідно до дипломатичних звичаїв, рішення румунської сторони є політичним жестом, який підкреслює позицію рішучої незгоди Румунії з поведінкою Австрії та свідчить про рішення знизити нинішній рівень відносин з цією державою.

Читайте також: Євросоюз схвалив приєднання Хорватії до Шенгенської зони

Як повідомляв Укрінформ, міністри внутрішніх справ і юстиції країн-членів ЄС у четвер не ухвалили рішення про розширення Шенгенської зони на Болгарію та Румунію, але погодилися на приєднання Хорватії.

Проти вступу цих двох країн до Шенгенської зони зокрема проголосувала Австрія.

Причиною негативної позиції Австрії міністр внутрішніх справ країни Герхард Карнер назвав зростання незаконної міграції в країну – "понад 100 тис. заяв про надання притулку" цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-