Президентом Перу вперше стала жінка

Президентом Перу вперше стала жінка

Укрінформ
У Перу привели до присяги нового президента Діну Болуарте після того, як ексглаві держави Педро Кастільйо оголосили імпічмент.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, рішення про імпічмент Кастільйо підтримав 101 конгресмен, проти було шестеро, ще 10 утрималися. Голосування відбулося за кілька годин після того, як Кастільйо, намагаючись не допустити імпічменту, підписав указ про розпуск Конгресу. Частина політиків назвала його дії "спробою державного перевороту".

Конгрес звинуватив Кастільйо у скоєнні корупційних злочинів.

Кастільйо був заарештований, а Конгрес привів до присяги 60-річну Болуарте, яка до цього обіймала посаду віцепрезидента. Вона стане першою жінкою-президентом в історії Перу, термін її повноважень має закінчитися у 2026 році.

Читайте також: Новим президентом Швейцарії став глава МВС

Як повідомлялося, обраний на посаду президента у липні 2021 року Кастільйо стикнувся з низкою розслідувань, які розпочала прокуратура щодо використання ним свого становища для отримання вигоди для себе, своєї родини та найближчих союзників. Проти нього порушені п'ять кримінальних справ за звинуваченнями в організації корупційних схем під час перебування на посаді.

Кастільйо заперечував усі звинувачення й заявляв про свою готовність співпрацювати з будь-яким слідством.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-