У білорусі пропонують страчувати за зраду державі

У білорусі пропонують страчувати за зраду державі

Укрінформ
Палата представників білорусі у першому читанні ухвалила законопроект «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reform.by.

Смертна кара, відповідно до законопроєкту, може бути застосована до посадової особи, що зрадила державі, або військовослужбовця.

«З метою надання стримувального впливу на деструктивні елементи, а також демонстрації рішучої боротьби зі зрадою державі проєктом закону пропонується внесення змін до санкції частини 2 статті 356 КК, які передбачають можливість застосування виключного заходу покарання у вигляді смертної кари за зраду державі, здійснену посадовою особою, яка займає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця. У зв'язку з цим приводяться у відповідність також статті 58 та 59 КК», — йдеться у коментарі пресслужби Палати представників.

Також проєктом коригується стаття 360 КК (диверсія). Замість «заподіяння шкоди економічній безпеці та обороноздатності» метою скоєння злочину буде вважатися «заподіяння шкоди економічній та (або) військовій безпеці». Стаття доповнюється приміткою про звільнення особи від кримінальної відповідальності за підготовчі дії до диверсії у разі її запобігання.

Читайте також: На полігонах білорусі триває підготовка ворожих підрозділів

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня депутати Палати представників парламенту білорусі запропонували розширити застосування смертної кари в країні та запровадити її ще й за замах на вчинення актів тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-