IATA прогнозує, що авіагалузь наступного року повернеться до прибутковості

IATA прогнозує, що авіагалузь наступного року повернеться до прибутковості

Укрінформ
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) прогнозує, що авіаційна галузь знову стане прибутковою в наступному році вперше з 2019 року після майже двох років обмежень у зв'язку з пандемією COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Авіакомпанії втратили десятки мільярдів доларів у 2020 і 2021 роках через пандемію коронавірусу, проте авіасполучення частково відновилося, і деяким аеропортам важко впоратися з попитом.

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) тепер очікує, що наступного року чистий прибуток галузі складе 4,7 мільярда американських доларів. Також очікується, що у 2023 році буде перевезено понад 4 мільярдів пасажирів.

Читайте також: Авіакомпанія KLM втратила понад €170 мільйонів через брак персоналу в аеропорту Амстердама

Зазначається, що на поточний 2022-й рік IATA звузила свій прогноз збитків для всієї галузі до 6,9 мільярда доларів з 9,7 мільярда доларів.

«Це велике досягнення, враховуючи масштаби фінансових та економічних збитків, завданих пандемічними обмеженнями, запровадженими урядом», — сказав генеральний директор IATA Віллі Волш.

Читайте також: Wizz Air закриває базу у Молдові через війну в Україні

Водночас, він попередив, що наступного року багато авіакомпаній все ще зіштовхуватимуться з непростими часами, зокрема, через високі витрати та непослідовну державну політику урядів.

«Авіакомпанії повинні залишатися пильними щодо будь-якого підвищення податків або зборів за користування інфраструктурою», — сказав він.

Читайте також: Airbus планує відмовитися від титану з рф протягом кількох місяців

Як повідомляв Укрінформ, українські студенти пройдуть безоплатну льотну практику на базі чеської авіашколи F Air.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-