Туреччина пригрозила Греції через мілітаризацію островів в Егейському морі

Туреччина пригрозила Греції через мілітаризацію островів в Егейському морі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пригрозив «вжити заходів» проти Греції, якщо вона продовжить військову активність на своїх островах в Егейському морі, які, за угодою, мають залишатися демілітаризованими.

Про це, як повідомляє Associated Press, він заявив у вівторок, передає Укрінформ.

«Ми продовжимо вживати необхідних кроків як юридично – у межах міжнародних організацій, зокрема ООН, так і на місцях», – заявив турецький міністр.

Він підкреслив, що Анкара не може мовчати.

«Греція повинна припинити ці порушення. Або вона відступить та дотримуватиметься угоди, або ми зробимо те, що необхідно», - зазначив Чавушоглу.

Читайте також: Туреччина вимагає страхових гарантій від суден, що перевозять російську нафту - Bloomberg

Коментарі глави МЗС Туреччини з’явилися після повідомлень про військові навчання Греції на островах Родос і Лесбос в Егейському морі. Турецькі офіційні особи наполягають, що розміщення солдатів або зброї на деяких островах поблизу її узбережжя є порушенням невійськового статусу островів – згідно з міжнародним правом.

Читайте також: Туреччина розпочала бурові роботи в Середземному морі для розвідки вуглеводнів

Як повідомлялося, Афіни висловлюють необхідність захищати власні острови в Егейському морі від потенційного втручання з боку Туреччини. У Греції зазначають, що Туреччина має потужні сили на своєму західному узбережжі навпроти островів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-