У Швеції вбили чеченського блогера, який критикував кадирова - ЗМІ

У Швеції вбили чеченського блогера, який критикував кадирова - ЗМІ

Укрінформ
Критика рамзана кадирова, чеченського опозиційного блогера Тумсо Абдурахманова вбили у Швеції.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на соратників блогера, передає Укрінформ.

Як пише видання, також цю інформацію підтверджує опозиційний телеграм-канал 1ADAT, посилаючись на дані "інформаторів із Європи та Чечні".

Повідомляється, що Абдурахманова застрелили у Швеції в ніч із 1 на 2 грудня. "Маємо достатньо інформації, яка підтверджує його (Абдурахманова) загибель, а його брата Мухаммада було сховано спецслужбами", - йдеться у повідомленні опозиційного телеграм-каналу.

Правоохоронці Швеції цю інформацію поки що не коментували.

Про те, що Тумсо Абдурахманов та його брат, правозахисник Мухаммад Абдурахманов, які живуть у Швеції, перестали виходити на зв'язок, стало відомо 2 грудня. Тоді ж з'явилися повідомлення, що блогера могли вбити. Непідтверджена інформація про вбивство Тумсо Абдурахманова з'явилася в одному з телеграм-каналів прихильників невизнаної Ічкерії. У публікації наводиться листування з користувачкою інстаграм, яка повідомила про це, за її словами, вона сусідка Абдурахманова.

Читайте також: Данілов нагадав кадирову, що рф може повернутись для вбивства чеченських жінок і дітей

Останній наразі запис Тумсо Абдурахманова в його телеграм-каналі було опубліковано ввечері 30 листопада. Під останнім відео на його каналі в ютюбі користувачі залишають коментарі із закликом вийти на зв'язок. "Зазвичай Тумсо попереджає, коли стрим не відбудеться в телеграмі. Учора він не попередив", - написав один із коментаторів.

У лютому 2020 року на Тумсо Абдурахманова було скоєно замах у його квартирі у Швеції. Блогер зумів обеззброїти нападника та викликати поліцію. Вирок у справі було винесено у січні 2021 року. Засуджені – громадяни росії. Конкретних замовників злочину встановлено не було, але прокурор на суді заявляв, що "сліди вказують на Грозний".

Читайте також: путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

Після винесення вироку у справі про напад на Тумсо Абдурахманова запобігли замах на його брата Мухаммада в Німеччині. За словами правозахисника, організація його вбивства була доручена Парудді Едельгерієву, якого називають двоюрідним братом Рамзана Кадирова.

У березні 2022 року, як повідомляв сайт Кавказ.Реалії, федеральна прокуратура Німеччини висунула обвинувачення уродженцю Чечні Валіду Д. у підготовці вбивства земляка на замовлення з оточення голови Чечні. Про це із посиланням на слідство писала "Німецька хвиля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-