Токаєв склав присягу президента Казахстану і призначив вибори до парламенту

Токаєв склав присягу президента Казахстану і призначив вибори до парламенту

Укрінформ
В Астані 26 листопада відбулася церемонія інавгурації президента Казахстану — Касим-Жомарт Токаєв склав присягу в Палаці незалежності.

Про це інформує Радіо Азаттик, повідомляє Укрінформ.

"Токаєв вступив на посаду на семирічний термін — відповідно до змін Конституції, внесених до виборів. Згідно з поправками, одну й ту саму людину не може бути обрано президентом двічі, проте поточний термін Токаєва з ухваленням змін було обнулено", — йдеться в повідомленні.

У присутності чиновників, депутатів, іноземних дипломатів голова Центральної виборчої комісії Нурлан Абдиров вручив Токаєву посвідчення президента.

У своєму виступі Токаєв подякував казахстанцям, які віддали за нього голоси, а також заявив, що необхідно повернути всі незаконно виведені з країни капітали.

Президент пообіцяв підтримати село та доручити уряду розробити відповідну концепцію. Він додав, що його команда має зробити «велику роботу з трансформації суспільства і перетворення Казахстану на розвинену країну з насправді демократичними інститутами».

У той же час Токаєв заявив, що Казахстан продовжить багатовекторну зовнішню політику, розвиватиме відносини з державами на пострадянському просторі, США та Європейським Союзом, Китаєм.

Церемонія транслювалася у прямому ефірі республіканських телеканалів, на інтернет-ресурсах, а також у соціальних мережах.

Читайте також: Зеленський привітав Токаєва з перемогою на президентських виборах у Казахстані

Казінформ повідомляє, що президент уже підписав декілька указів, зокрема про призначення на 14 січня 2023 року виборів депутатів сенату (верхньої палати парламенту), про заходи щодо виконання його передвиборчої програми, а також про заходи щодо повернення незаконно виведених активів.

Як повідомлялося, 20 листопада відбулися позачергові вибори президента Казахстану. За даними Центральної виборчої комісії, за Токаєва проголосували 6 млн 456 тисяч 393 виборці, або 81,31%.

Фото: сайт президента Казахстану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-